Ik ben Antoon Mous, en de goedzak naast me is mijn tosa inu Willem.

Toen ik begon aan de HWIB-opleiding tot hondengedragsdeskundige, dacht ik dat ik Willem prima had opgevoed.

Ik had geen idee dat het bijvoorbeeld niet zo handig was dat ik uitgebreid afscheid van hem nam als ik de deur uit ging. En dat ik daarmee onbedoeld verlatingsangst in de hand werkte.

Gelukkig heeft mijn handelen op Willem niet al te veel effect gehad. Maar ik wil anderen graag behoeden voor zulke kleine misstappen – en vooral: voor de gevolgen ervan.

Ik voorkom problemen namelijk liever dan dat ik ze oplos. Al help ik je natuurlijk ook heel graag als je al wel in een probleemsituatie zit.

Ik ben geen goeroe, geen hondenfluisteraar die wonderen verricht. Ook Willem kan heel pittig zijn aan de lijn, misschien wel net zoals jouw hond.

Het verschil is dat ik sinds mijn opleiding weet hoe ik dat pittige gedrag het hoofd kan bieden zónder onze relatie uit balans te brengen. Want dat is waar ik het uiteindelijk voor doe: voor een stabiele en liefdevolle vertrouwensrelatie tussen honden en hun baasjes.

Ik werk met honden van alle rassen en standen, van pitbull tot poedel en pekiness.

Ik heb weliswaar een voorliefde voor molossers, maar als ik mensen met een chihuahua verder kan helpen, ben ik net zo blij.

Wat je verder misschien nog over me wilt weten:

🏡

Ik ben een trotse Fries en woon met mijn vriendin Saakje in het historische centrum van Sloten.

👷🏻‍♂️

Ik heb twintig jaar in de bouw gewerkt voordat ik van mijn liefde mijn werk maakte.

⚽️

‘Geen woorden maar daden’ is mijn motto. (Drie keer raden in welk stadion ik op zondag vaak zit.)