Hondengedragsdeskundige Groningen

Voelt het uitlaten van je hond voor jou telkens weer als een lijdensweg? Trekt je hond de hele tijd aan de lijn en ben je constant de omgeving aan het scannen op andere honden? Of kan je hond bijvoorbeeld moeilijk alleen zijn? Dan biedt hondengedragstherapie uitkomst. Mijn naam is Antoon en als HWIB-hondengedragsdeskundige in Groningen zorg ik er ervoor dat het probleemgedrag bij je maatje afneemt en dat jullie weer de beste vrienden worden.

Wanneer heb ik een gedragstherapeut voor mijn hond in Groningen nodig?

Hondengedragstherapie is een manier om op basis van het begrijpen van je hond het gedrag te verbeteren. In principe hebben alle honden en alle baasjes hier baat bij, zoals ik ook zelf heb ontdekt tijdens mijn opleiding. Gedragstherapie voor honden is uiteraard met name heel waardevol wanneer je problemen hebt met je hond. Denk aan dit soort gedragsproblemen:

  • Verlatingsangst. Honden met verlatingsangst kunnen moeilijk alleen zijn.
  • Tegen mensen op springen. Dit is een teken van overmatig enthousiasme en kan vrij eenvoudig afgeleerd worden.
  • Angst voor harde geluiden. Veel honden hebben angst voor vuurwerk en onweer. Met de juiste therapie kunnen we deze angst wegnemen.
  • Problemen met andere dieren, met name andere honden. Het kan hier gaan om agressie of juist enthousiasme. Beide vergen een heel andere aanpak!
  • Je hond trekt (te) vaak aan de lijn. Ook dit kunnen we je viervoeter vaak eenvoudig afleren.
  • Dingen kapot maken. Dit is meestal een teken van verveling.
Antoon Mous, Hondengedragsdeskundige voor elk type hond

Gedragstherapie voor alle honden in Groningen

Het mooie van hondengedragstherapie is dat de methodes gebaseerd zijn op gedegen wetenschappelijk onderzoek. En het mooie van wetenschap is dat het universeel is. Ergo: gedragstherapie is geschikt voor iedere hond, hoe jong of oud deze ook is. Ook kan ik werken met alle rassen en soorten honden. Zelf ben ik gek op grote honden als mijn eigen molosser, maar ook met een Yorkshire terrier of een maltezer mag je gerust bij me aankloppen – als ik jullie blij kan maken, ben ik zelf blij.

Antoon Mous, Hondengedragsdeskundige voor elk type hond

Zo werkt gedragstherapie voor je hond in Groningen

Als gedragstherapeut ben ik geen tovenaar of zogenaamde hondenfluisteraar. Ook houd ik niet van pillen – tenzij je hond echt ziek is natuurlijk. Wat ik wel ben is iemand die het gedrag van jouw hond en de manier waarop jij met je hond communiceert kan doorgronden. Aan de hand van mijn observaties geef ik je vervolgens praktische handvaten en simpele tips om slimmer met je hond om te gaan. Stapje voor stapje zul je dan zien dat het gedrag verbetert en dat jullie beter bevriend met elkaar raken dan ooit tevoren.

Idealiter houden we de sessies op de plaats waar het probleemgedrag vertoont wordt. Bijt je hond je meubels kapot? Dan kom ik bij je thuis. Spelen de problemen vooral tijdens het uitlaten? Dan gaan we samen je hond uitlaten. 

Afhankelijk van de oorzaak van het probleemgedrag zijn een of meerdere sessies nodig. Hier kan ik je tijdens ons eerste contact vaak al een goede indicatie voor geven.

Antoon Mous, Hondengedragsdeskundige voor elk type hond

Hondengedragsdeskundige in Groningen nodig?

Als hondengedragsdeskundige in Groningen mag je me altijd bellen of berichten sturen vanuit onder meer de stad Groningen, Delfzijl, Eemshaven, Hoogezand, Veendam of een plaats daartussenin. Samen met jullie ga ik met plezier op zoek naar de beste oplossing.