Hondengedragsdeskundige Friesland

Hondengedragsdeskundige in Friesland nodig? Mijn naam is Antoon en ik ben gecertificeerd HWIB-gedragstherapeut voor honden. Stapje voor stapje ga ik samen met jou en je hond aan de slag. Zo zorgen we ervoor dat jij je hond beter gaat begrijpen, probleemgedrag wordt aangepakt en de relatie met je viervoeter een stuk beter wordt.

Wanneer biedt een gedragstherapeut voor mijn hond in Friesland uitkomst?

Gedragstherapie voor honden helpt sowieso altijd om de relatie met je hond te verbeteren. Dit heb ik zelf ervaren. Maar met name als je hond probleemgedrag vertoont en onderstaande situaties maar al te herkenbaar zijn, biedt hondengedragstherapie uitkomst:

 • Tijdens het uitlaten lijkt het er meer op dat je hond jou uitlaat.
 • Je moet constant uitkijken dat je maatje geen andere honden aanvliegt of tegen mensen opspringt.
 • Je durft niet de deur uit te gaan zonder je hond, omdat hij niet goed alleen kan zijn.
 • Je meubels, planten of pantoffels vertonen regelmatig sporen van hondentanden.
 • Je hond is als de dood voor harde geluiden als onweer en vuurwerk.
Antoon Mous, Hondengedragsdeskundige voor elk type hond

Geen hondenfluisteraar, maar hondengedragsdeskundige in Friesland

Voor de duidelijkheid: een hondengedragsdeskundige is geen goeroe of hondenfluisteraar. Ik heb geen toverstaf of zesde zintuig waarmee ik op een of ander magische manier jouw opstandige hond kan omtoveren tot een tam beestje. Ook mijn eigen hond trekt heus nog wel eens aan de lijn. Dat moet ook: honden hebben nou eenmaal karakter. Waar het om gaat is dat je jouw maatje leert begrijpen, zodat je in kan spelen op het gedrag. Zo kan je stapje voor stapje toewerken naar een fijnere situatie voor jou en – misschien nog wel meer – voor je hond.

Antoon Mous, Hondengedragsdeskundige voor elk type hond

Hoe werkt gedragstherapie voor honden in Friesland?

Geen toverstaf dus, en ik werk ook niet met pillen of andere middeltjes. Hoe dan wel? Eigenlijk heel simpel – in vier stappen:

 1. Observeren. Ik begin ieder traject met goed kijken naar het gedrag van je hond, de omgeving en hoe jij met je hond omgaat. Dat is de basis.
 2. Constateren. Op basis van wat ik zie, zullen me al gauw dingen opvallen. Je hond krijgt bijvoorbeeld te veel aandacht of te weinig beweging. 
 3. Reageren. Vervolgens gaan we de problemen aanpakken. Ik geef je praktische tips om met je hond om te gaan, zoals wat vaker proberen wandelen of manieren om je hond zichzelf te laten vermaken.
 4. Controleren. Afhankelijk van het probleem zullen er één of meerdere sessies nodig zijn. Tijdens vervolgsessies bespreken we waar je tegenaan loopt en sturen we bij waar nodig.

Ontdek meer over mijn werkwijze

De sessies kunnen bij jou thuis of op een andere locatie plaatsvinden – ook afhankelijk van waar het probleemgedrag het meest speelt. Alle steden en dorpen in ons mooie Friesland zijn voor mij goed bereikbaar: van Leeuwarden tot Heerenveen, van Joure tot Drachten en van Sneek tot alle plaatsen daartussenin.

Antoon Mous, Hondengedragsdeskundige voor elk type hond

Voor alle hondenrassen, met uiteenlopende problemen

Mijn hondengedragstherapie is universeel, en werkt dus met alle honden van alle rassen standen. Ik werk net zo graag met een Deense dog als met een chihuahua. Als ik op het eind van de therapie merk dat jij en je hond dichter bij elkaar zijn gekomen, ben ik blij.

Ook mag je zoals gezegd met alle soorten problemen bij mij aankloppen. Veelvoorkomende gedragsproblemen bij honden zijn:

 • Verlatingsangst
 • Te enthousiast reageren
 • Angst voor geluid
 • Problemen met andere honden
 • Aan de lijn trekken
 • Dingen kapot maken