Hondengedragsdeskundige Drenthe

Houd jij ontzettend veel van je hond, maar loop je regelmatig tegen problemen aan? Ben je bijvoorbeeld bang om je hond alleen thuis te laten? Of vragen mensen je om de haverklap wie wie nou aan het uitlaten is? Dan biedt hondengedragstherapie uitkomst. Mijn naam is Antoon Mous en ben HWIB-gecertificeerd hondengedragsdeskundige in Drenthe en de wijde regio. Met plezier werk ik samen met jou en je hond en het verbeteren van jullie relatie en het wegnemen van probleemgedrag.

Gedragstherapie voor je hond in Drenthe

Over hondengedragstherapie bestaan nogal wat misverstanden. Sommige mensen denken dat ik een soort hondenfluisteraar ben, iemand die met een toverspreuk van iedere hond een braaf huisdier kan maken. Of dat ik met speciale pillen werk die honden rustiger zouden maken. Niets is echter minder waar: ik werk niet met pillen en aan magische spreuken doen wij hondengedragsdeskundigen ook niet. Wat ik wel doe is doorgronden waarom jouw hond zich gedraagt zoals hij dat doet. Dat heeft vaak te maken met een tekort of een teveel iets als beweging of aandacht. En hoe jij als baasje met je viervoeter omgaat, speelt hierin een doorslaggevende rol.

Gedragstherapie begint dan ook altijd met observeren en goed kijken hoe jij met je hond communiceert. Aan de hand van wat ik zie leg ik uit waar het fout gaat en geef ik je praktische handvaten om beter in te spelen op het gedrag van je hond. 

Afhankelijk van het probleem zijn er meestal meerdere sessies bij jou op locatie nodig, maar soms is één keer therapie al genoeg om veel verbetering te krijgen. Ik kan je hier voorafgaand aan een traject al een goede indicatie voor geven.

Antoon Mous, Hondengedragsdeskundige voor elk type hond

Wanneer helpt een hondengedragstherapeut?

Een hondengedragstherapeut is met name heel waardevol bij honden met gedragsproblemen. Maar ook als je net een hond hebt genomen kan het slim zijn om eens een sessie te doen. Op die manier krijg je direct inzicht in het gedrag van je hond en leer je direct hoe je door goed te communiceren beste vrienden wordt met je hond en probleemgedrag in de toekomst voorkomt. Veelvoorkomende problemen waar mensen een hondengedragsdeskundige voor inschakelen, zijn de volgende:

  • Een hond kan niet goed alleen thuisblijven. Dit duidt vaak op verlatingsangst.
  • Honden die tegen mensen opspringen of uitvallen tegen andere honden. Dit heeft meestal te maken met overmatig enthousiasme.
  • Problemen met vuurwerk en onweer door angst voor harde geluiden. Iedere hond is gevoelig voor harde geluiden, maar met de juiste therapie kunnen we die angst voor een groot deel wegnemen.
  • Problemen tijdens het uitlaten, zoals trekken aan de lijn en uitvliegen naar andere honden.
  • Een hond die vaak in schoenen, meubilair en andere objecten bijt. Dit heeft meestal te maken met verveling, oftewel een teveel aan energie en te weinig uitdaging.
Antoon Mous, Hondengedragsdeskundige voor elk type hond

Gedragstherapie voor alle soorten honden in Drenthe

Als hondengedragstherapeut werk ik met honden van alle rassen en alle standen. Zelf ben ik gek op molossers, maar als ik ervoor kan zorgen dat jij en je teckel beter met elkaar leren omgaan, dan maakt me dat net zo blij. Ook kan ik werken op iedere locatie in Drenthe: Emmen, Assen, Hoogeveen, Coevorden en alle plaatsen daartussenin. 

Sowieso werk ik bij voorkeur op de plaats waar de problemen zich voordoen. Kan je hond bijvoorbeeld lastig alleen zijn? Dan kom ik bij je thuis. Doen de problemen zich voor tijdens het uitlaten? Dan gaan we samen een stukje wandelen. Op die manier zie ik namelijk snel wat er mis gaat.

Antoon Mous, Hondengedragsdeskundige voor elk type hond

Ik ben Antoon Mous: jouw hondengedragsdeskundige in Drenthe

Heb jij een hond met gedragsproblemen en/of wil je écht weten wat jouw maatje beweegt? Neem dan gewoon contact met me op. Als hondengedragsdeskundige in Drenthe help ik jullie graag.